Energetikai felülvizsgálat

Hőtermelő berendezések és

légkondicionáló rendszerek felülvizsgálata

Vállalkozásunk rendelkezik a 19/2021 ITM végrehajtási rendelet által előírt szükséges feltételekkel az energetikai felülvizsgálatok elvégzéséhez. A vizsgálatok elvégzéséhez szükséges személyi képesítési feltételeknek megfelelünk és ennek megfelelően érvényes igazolást állítunk ki!

Tapasztalatunk van ipari környezet számos szegmensében, illetve irodai környezetben egyaránt. 

Mikor szükséges energetikai felülvizsgálatot készíteni?

·         70 kW-nál nagyobb effektív névleges teljesítményű fűtési rendszer vagy 

·         70 kW-nál nagyobb effektív névleges teljesítményű légkondicionáló rendszer vagy kombináltan szellőző rendszerek esetén

Mi a legkésőbbi határidő az energetikai felülvizsgálatok elvégzésére?

·         A felülvizsgálatot energetikai audit kötelezettség esetén az audit évében szükséges elvégezni.

·         2022. január 1. után üzembe helyezett berendezések esetén az üzembehelyezést követő 1 éven belül.

·         A 2022. január 1-e előtt üzembe helyezett rendszerek vonatkozásában az energetikai felülvizsgálatot első alkalommal 2025. december 31-ig kell elvégeztetni – és auditra nem kötelezett a cég.

A felülvizsgálatot energetikai auditálási kötelezettség esetében a kötelező auditálás részeként négyévente, egyéb esetben nyolcévente kell elvégezni. Ennek lefolytatásáról az üzemeltetőnek vagy a tulajdonosnak (együtt rendszerüzemeltető) kell gondoskodnia.

Mi az energetikai felülvizsgálat célja?

A 2002/91/EK számú épületenergetikai irányelv célja a berendezések dokumentációs vizsgálatán túlmenően az üzemeltető tájékoztatása a vizsgált berendezés, illetve a berendezések által kiszolgált épületek műszaki- technikai állapotáról. Az energetikai felülvizsgálati javaslatok célja az épületállományok energiafelhasználásának csökkentése.

A meglévő épületekben üzemelő fűtőberendezések és légkondicionáló rendszerek felülvizsgálatával növelhető az épületek, intézmények és a berendezések biztonságos és gazdaságos működése, üzemeltetése.


Tapasztalataink alapján az elkészült energetikai felülvizsgálati jegyzőkönyvek az épületüzemeltetőt megerősíti az aktuálisan szükséges beruházások szükségességéről.

Árajánlat kérése:  Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. ; +36-20-325-9928

 Energetikai felülvizsgálat

Aventurin Mérnökiroda Kft

Kovácsné Sebestyén Éva

 


Utolsó frissités ( 2023. április 12. szerda 11:29 )